Wetenschap in de Wijk

By in WijkWeten on 6 oktober 2015

Ook jij bent vast geïnteresseerd in wetenschap!
Wetenschappers besteden veel tijd aan het schrijven over hun onderzoek en vinden het ook leuk om hierover te vertellen. Het bredere publiek is zeker geïnteresseerd in wetenschap maar vindt de wetenschappelijke teksten meestal te moeilijk. De Meevaart gaat wetenschappers en bewoners van de Indische buurt bij elkaar brengen die elkaar wel begrijpen.

Vanaf september 2015 zal telkens op de derde dinsdag van de maand om 19:30 (uitgezonderd december) een wetenschapper over zijn of haar vakgebied vertellen. Wij zijn er in geslaagd elke maand een topwetenschapper uit te nodigen die in begrijpelijke taal over zijn of haar vakgebied zal vertellen.

Ben jij ook erbij? Kom dan naar de Meevaart, Balistraat 48-A, 1094 JN, Amsterdam. De entree is gratis en we zorgen voor een kleine hapje. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang (en deur dicht) om 20.00 uur.

Klik op de onderstaande bijeenkomsten voor meer info of een samenvatting:

Programma najaar 2015

WidW #1: dinsdag 15 september, Prof. Dr. Anton Scheurink (RUG) over: Overgewicht;

WidW #2: dinsdag 20 oktober, Dr. Johan Hoorn, (VU) over: Menselijke robots;

WidW #3: dinsdag 17 november, Prof. Dr. Marli Huijer (EUR) over: Ethiek;

December: geen bijeenkomst

Voorjaar 2016:

WidW #4: dinsdag 19 januari, Prof. Dr. Prof. Dr. Halleh Ghorashi, Antropoloog Vrije Universiteit Amsterdam over: Het belang van verhalen;

WidW #5: dinsdag 16 februari, Prof. Dr. Gerard van der Steenhoven, Algemeen directeur KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut), over: Meteorologische wetenschap;

WidW #6: dinsdag 15 maart, Prof. Dr. Manuela Kalsky, Godsdienst wetenschapper Vrije Universiteit Amsterdam, over: Het Nieuwe Wij.

Kijk op de website van WijkWeten voor meer informatie, contact via info@wijkweten.amsterdam.

Comments are closed.