Open de Oceaan

By in Open de Oceaan, Projecten on 19 augustus 2016


De Oceaan is een van de weinige gebouwen op het Borneo-eiland in Amsterdam Oost met historie. Het bevindt zich midden in de buurt maar stond vier jaar leeg.
Omdat er niets gebeurde hebben wij als bewoners en nieuwe ondernemers het initiatief genomen om de Oceaan weer open te krijgen en met succes!

Want het is een ideale plek om de bewoners van Borneo en omstreken elkaar te laten ontmoeten, een drankje of ijsje te nuttigen op het schitterende terras. Of om er activiteiten van allerlei snit te laten plaatsvinden. Er woont een diversiteit aan mensen in de omgeving en bij gebrek aan gemeenschapsvoorzieningen op het eiland voorziet deze plek in een behoefte.
Daarom zijn we een petitie gestart, hebben we contact gelegd met gemeente en coöperatie. Om zo mogelijk te maken dat de Oceaan weer gaat bruisen van activiteit.

Om een lang verhaal kort te maken, we kregen een contract en een sleutel, hielden een succesvolle crowdfunding en kregen we een vergunning! Daarmee is ons project Oceaan een van de weinig buurtinitiatieven die behalve een sociale ook commercieel een stevige basis heeft.

En er is natuurlijk een Facebook-pagina en een website. Nu we open zijn (van woensdag t/m zondag vanaf 12 uur) kun je zelf komen kijken hoe gezellig het er is.

One thought on “Open de Oceaan

  1. 1

    Hoorde van jullie actie.
    Wil graag helpen.
    Afspreken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.